Naar Homepage
Naar Homepage Zaadjes en plantjes Weetjes en ideetjes
sla    wortel    radijs    tomaat    zonnebloem    peultjes   

Radijs is een explosief knolletje. Zo’n klein rood radijsje heeft niet alleen een stevige, peperachtige smaak, maar het is in jouw groentetuintje ook een echte groeikampioen!

wanneer 

Je kunt radijsjes meteen in de volle grond zaaien van maart tot half augustus. Eerder kan ook (in februari/maart), maar dan moeten ze afgedekt worden onder glas of dik plastic. In jouw groentetuintje is in de volle grond zaaien het makkelijkst. 

hoe 

Zaai het radijszaad in rijtjes op maximaal 1 cm diep. De rijtjes moeten zo’n 15 cm uit elkaar liggen. Radijs kiemt heel snel, dus je ze ziet ook al snel wat groen boven de grond uitsteken. Na die eerste opkomst moet je het rijtje uitdunnen en de plantjes 4 cm van elkaar vandaan weer uitplanten.

verzorging

Radijsjes hebben voortdurend vocht nodig, liever elke dag voldoende dan om de paar dagen heel veel, want juist in die droge dagen kunnen ze gaan barsten. Als je radijsjes midden in de zomer zaait, zorg dan wel voor een beetje schaduw, anders groeien ze veel te snel en worden ze minder lekker.

oogst

Je kunt je radijsjes oogsten 4 tot 6 weken na het zaaien. Als je twijfelt, oogst liever ietsje te vroeg dan te laat, want de jonkies zijn vaak smaakvoller dan de hele grote.

Meer weten over MijnGroentetuintje.nl Neem contact met ons op