Naar Homepage
Naar Homepage Zaadjes en plantjes Weetjes en ideetjes

Sla is een lekker plantje. Het kleine zaadje groeit uit tot een volle krop soms wel zo groot als een voetbal. Je eet sla rauw, als lekker frisse groente, los of in salades. 

wanneer

Je kunt sla op twee momenten zaaien: in het voorjaar of in de zomer (zomerteelt).
Voorjaar: maart/april
Zomer: april tot juli 

Zaai je in het voorjaar, kweek de sla dan eerst even op voordat je de plantjes in de volle grond (dus je groentetuintje) zet. Hoe je dat kunt doen lees je bij ‘weetjes en ideetjes’. Zaai je sla in de zomer, dan kunnen de zaadjes meteen je groentetuintje in.

hoe

Zaai de slazaadjes in een rijtje met 30 cm tussen elk rijtje. Sla houdt van vocht, maar niet van diepte, dus de zaadjes hoeven in de vochtige grond maar net bedekt te zijn. Als de plantjes opkomen, als ze tussen de 2 en 4 cm groot zijn, moet je je rijtje uitdunnen. De losse slaplantjes plant je 30 cm uit elkaar. Sla kiemt het beste in iets koelere grond, dus zaai je sla niet zomaar in de zon. Na het uitplanten van de jonge plantje in je groentetuintje, is zonlicht geen probleem meer.

verzorging

Zorg dat de grond rondom de sla altijd voldoende vochtig is. En let er ook op dat de grond een beetje los blijft, want in een keihard aangestampte bodem krijgen wortels en stengels geen kans zich een weg naar boven of beneden te banen. Slakken vinden sla heel erg lekker, lees hier hoe je ze op een vriendelijke manier uit jouw groentetuintje houdt.

oogst

Meestal kun je sla een dikke maand na het uitplanten al oogsten.

Meer weten over MijnGroentetuintje.nl Neem contact met ons op